Ongi etorria!!!

Ongi etorri guztioi!



Blog honetan gure ekintzen informazioa ikusteko aukera izanen duzue. Espero dugu zuen gustokoa izatea eta bertan parte hartzea.



ONGI IZAN!!

GURE ORRIALDEAK

miércoles, 1 de mayo de 2013

11. ERREZETA: hostore palmeratxoak eta laranjada/limonada.

Sukaldean lan eta lan jarraitzen dugu. Hona azkenengo errezetak!


HOSTOREZKO PALMERATXOAK: 

Osagaiak:

- Hostore lamina bat (forma karratukoa izatea komeni da, tolesdurak egin behar dira eta).
- Azukrea.

Nola egin:
  1. Hostore lamina hartu eta gainean azukrea bota. Rodilloarekin apur bat zanpatu, gehiegi estutu gabe, azukrea hostorean itsas dadin.

2. Orea tolestu behar da. Orearen erdian lerro bat dagoela pentsatu, kanpoko iskinak hartu eta lerro horretaraino eraman. Hau egitean lehenengo tolesdura egina dago.

3. Azukre gehiago bota eta berriz ere rodilloarekin zanpatu. Beste tolesdura bat egin erdiko marraraino.

4. Hirugarren aldiz azukrea gehitu eta rodilloaren laguntzaz zanpatu. Azkenengo tolesdura bat egin.

5. Zilindro moduko bat geratu izanen zaigu. Bota azukrea.

6. Labanarekin zm bateko lodiera duten palmeratxoak moztu. Laberako bandejan laberako papera jarri eta joan palmeratxoak bertan kokatzen (utzi tartea haien artean).

7. Labea bero dagoenean ( 170-180º) utzi palmeratxoak 20-30 minutuz barruan.

8. Berehala eginda egongo dira eta jateko prest.



LARANJADA edo LIMONADA. 

Osagaiak: 
- 8 Laranja / 8 limoi.
- Ura (ateratako zuku kantitatearen erdia gutxi gora behera).
- Azukrea (norbere gustura)
- Izotzak. 



 

 Nola egin: 


1. Laranja/limoi zukua egin eta pitxer handi batera bota.

2. Azukre goilarakada eder batzuk gehitu eta goilara baten laguntzaz dena ongi nahastu.

3. Gehitu ura eta izotz zati batzuk. Guztia beste apur bat nahastu. Dastatu. Behar izanez gero, azukrea gehitu eta... edateko prest dago!

On egin!

No hay comentarios:

Publicar un comentario